Nume:
CHIRURGIE GENERALA - DR. POCREATA DUMITRU
E-mail:
dumitrupocreata@yahoo.com
Telefon:
0722.863.379
Adresa:
Brasov

CHIRURGIE GENERALA - DR. POCREATA DUMITRU
Chirurgie

Cabinetele de chirurgie prezentate efectueaza interventii chirurgicale minore, de regula sub efectul anesteziei locale.

Detalii

   Dr. POCREATA DUMITRU - MEDIC PRIMAR CHIRURG - CHIRURGIE GENERALA - CHIRURGIE LAPAROSCOPICA

   Chirurgia generală este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor chirurgicale ale abdomenului precum și a altor afecțiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialități, ce necesită tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afecțiuni vasculare, genitale, urologice, toracice, endocrine, neurochirurgicale, chirurgie oncologică etc.
 

Servicii

Dr. POCREATA DUMITRU - MEDIC CHIRURG

Competente:

    Chirurgie laparoscopica
    Chirurgie de transplant
    Chirurgia varicelor (laser/radiofrecventa)
    Chirurgie robotica

Arii de interes medical:

    Chirurgia herniilor si defectelor peretelui abdominal
    Chirurgia obezitatii
    Chirurgia sanului
    Chirurgia oncologica
    Chirurgia laparoscopica
    Proctologia si chirurgia varicelor

 

Dr. Pocreata Dumitru este Membru al Societatii Romane de Chirurgie, avand o activitate stiintifica bogata:

    Numeroase participari la manifestari stiintifice alaturi de colectivul clinicii Chirurgie I Tg. Mures
    Coautor la lucrari sustinute la diverse congrese si conferinte  de chirurgie de colectivul Clinicii Chirurgie I – Tg. Mures
    Coautor la volumul de carte “Actualitati în chirurgia heaptica”
    Lucrari practice chirurgie pentru studenti anul III UMF Targu Mures

 

Chirurgie laparoscopica
   Laparoscopia este o procedură chirurgicală ce folosește un tub subțire, luminat, numit laparoscop, ce este introdus în abdomen printr-o mică incizie la nivelul peretelui abdominal și care este folosită pentru examinarea organelor abdominale sau genitale interne. Aceasta este folosită pentru diagnosticul unor afecțiuni precum chisturile, aderențele, fibroamele și infecțiile. Cu acest aparat pot fi recoltate și probe de țesut pentru biopsie. De asemenea, acestuia îi pot fi atașate și alte instrumente, precum foarfecele chirurgical (laparotomie).
   În multe cazuri, laparoscopia elimină necesitatea unei operații extensive ce ar necesita o incizie mare a abdomenului. Laparoscopia implică riscuri mai mici, este mai puțin costisitoare și poate fi efectuată fără a necesita spitalizare.
   Laparoscopia este folosită frecvent in situatii precum:
    -îndepărtarea aderențelor
    -repararea unei hernii hiatale sau inghinale
    -efectuarea ligaturii tubare
    -îndepărtarea unor organe precum uterul, splina, vezică biliară (colecistectomia laparoscopică) sau apendicele (apendicectomia); mai poate fi realizată și îndepărtarea parțială a colonului
    -diagnosticarea și tratarea bolii inflamatorii pelviene, a unei sarcini ectopice sau a endometriozei.

   Posibilitãtile de dezvoltare a chirurgiei fara cicatrici sunt practic nelimitate, toate interventiile realizabile laparoscopic sunt posibile si prin ombilic, de la cele mai simple: apendicite, hernii, eventratii, colecist, pana la cele mai complexe: operatii bariatrice (obezitate), histerectomii sau cancere.

 

Chirurgie de transplant
   Transplantare de organ (sinonim cu grefare, uneori și grefă de organ) înseamnă înlocuirea totală sau parțială a unui organ sau țesut bolnav cu un organ sau țesut sănătos, sau cu părți ale acestuia, provenind de la un donator. Organul sau țesutul prelevat pentru transplantare poate proveni de la donatori vii sau de la donatori decedați. Beneficiarul unui transplant este numit primitor.
   Dr. Pocreata Dumitru-Medic Chirurg Primar efectueaza cu succes transplantari de organe inclusiv transplantari asistate robotic.

 

Chirurgia varicelor (laser/radiofrecventa)
   Tratamentul vericelor este realizat prin metode minim-invazive, fara taieturi.
   Tratamentul varicelor cu laser endovenos consta in producerea de catre un generator, a luminii laser cu o anumita lungine de unda si o anumita energie, care se transmite printr-o fibra optica introdusa in vena stricata (insuficienta) care se doreste a fi scoasa din circulatie. Dupa sigilarea venei safene, la 2 saptamani dupa prima interventie, se inlatura ciorchinii venosi varicosi prin mici incizii.
   Tratamentul pentru varice cu radiofrecventa consta in lezarea si distrugerea peretilor venosi cu ajutorul radiofrecventei, ceea ce duce in final la inchiderea (sigilarea) venei bolnave. Un cateter legat de un generator de radiofrecventa este introdus in interiorul venei care trebuie scoasa din circulatie. Capatul proximal al cateterului genereaza o caldura care distruge peretii venosi determinand retractia si inchiderea venei respective. Dupa 6 saptamani vena se fibrozeaza si se inchide. De regula, in a doua etapa, dupa 2 saptamani se scot prin incizii minime ciorchinii varicosi restanti.

 

Chirurgie robotica
  Chirurgia robotica reprezinta cea mai avansata tehnica chirurgicala minim-invaziva, care permite efectuarea unor operatii complexe cu o mai mare precizie, flexibilitate si control.
  Chirurgia asistată de robot presupune utilizarea unui sistem revoluționar ce include unul sau mai multe brațe dotate cu camere și instrumente chirurgicale. Acestea sunt deosebit de flexibile și sunt conectate la o consolă computerizată, care este acționată de chirurg.
  Medicul chirurg, pozitionat la consola aflata lângă masa de operație, controlează cu o siguranță sporită brațele robotului, beneficiind de o imagine 3D, mărită, de înaltă rezoluție.

 

© 2019 Copyright by Medici-romania.ro