Nume:
ENDOSCOPIE - CHIRURGIE - DR. DANIEL ILIE
E-mail:
dr.daniel.ilie@gmail.com
Telefon:
0729-066-776
Adresa:
Str. Vasile Alexandri, Nr. 1, Caracal
Facebook

ENDOSCOPIE - CHIRURGIE - DR. DANIEL ILIE
Chirurgie

Cabinetele de chirurgie prezentate efectueaza interventii chirurgicale minore, de regula sub efectul anesteziei locale.

Detalii

   Dr. Daniel Ilie ofera servicii complete de endoscopie digestivă diagnostică și terapeutică, proctologie, chirurgie generală și managementul obezitătii.

   Cea mai frecvent recomandată și efectuată investigație din specialitatea Gastroenterologie, endoscopia este metoda prin care puteți afla dacă suferiți de afecțiuni la nivelul esofagului, stomacului și duodenului. Endoscopia se recomandă în scop diagnostic dacă există simptome sau semne precum: disconfort sau durere abdominală, greață, vărsături, hemoragie digestivă superioară (vărsătură cu sânge, scaun negru, lucios), dificultăți sau dureri la înghițire, la ingerarea de alimente solide sau lichide, arsuri retrosternale (pirozis). De asemenea, este indicată atunci când apare nevoia de supraveghere a anumitor afecțiuni deja diagnosticate și care au risc de cancerizare (ulcer gastric, polipoze adenomatoase familiale, polipi gastrici, esofag Barrett).

   Endoscopia se poate realiza și pentru a depista cancerul dar și în cazul în care este necesară recoltarea unei biopsii pentru precizarea unui diagnostic. Pot fi și indicații terapeutice pentru endoscopie, precum: oprirea unor sângerări, extragerea de corpi straini sau extragerea de polipi.

   Colonoscopia este examinarea intestinului gros sub controlul vederii, utilizand un aparat flexibil si subtire care preia imagini din interiorul intestinului si le reda pe un monitor. Cu ajutorul acestui aparat (colonoscop) se pot vizualiza anomaliile sau leziunile prezente la nivelul colonului (intestin gros), obtinandu-se informatii in plus fata de utilizarea tehnicii radiologice (irigografie).
   De asemenea, se pot preleva biopsii din leziunile evidentiate, pentru ca tesuturile bolnave sa poata fi examinate la microscop. Pentru procedura sunt necesare aproximativ 60 de minute, manevra propriu-zisa avand durata de 15 - 20 minute.

   Colonoscopia este o manevra prin care se pot pune diagnostice foarte precise in cazul unor afectiuni de mici dimensiuni cum sunt micro-polipii sau se pot pune in evidenta mici modificari de nuanta ale mucoasei intestinului.

   Sănătatea, siguranța și confortul pacienților sunt prioritare pentru dr. Daniel Ilie!

 

PENTRU PROGRAMARI/CONSULTATII,

VA RUGAM SA NE CONTACTATI:

0729-066-776

 


 

Servicii

Endoscopie Digestivă Superioară
Endoscopia digestivă superioară este procedura medicală care permite, cu ajutorul endoscopului, explorarea esofagului, stomacului si duodenului. Endoscopul este un tub subtire si flexibil, care are la vârf o camera video cu o sursă de lumină. În cadrul acestei investigații se evidențiează toate detaliile anatomice și eventualele leziuni ale tractului digestiv superior, ele putând fi fotografiate sau înregistrate (după caz). În timpul endoscopiei, dacă există indicație, se pot lua biopsii.

 

Endoscopie Digestivă Inferioară

Endoscopia digestivă inferioară reprezintă vizualizarea, cu ajutorul endoscopului, a tractului gastrointestinal inferior. Această procedură constă în inserarea endoscopului prin orificiul anal putându-se vizualiza anomaliile sau leziunile prezente la nivelul colonului (intestin gros), obținându-se informații în plus față de utilizarea tehnicii radiologice (irigografie). De asemenea, se pot preleva biopsii din leziunile evidențiate iar în unele cazuri aceste leziuni pot fi tratate prin rezecție endoscopică.

 

Biopsie/polipectomie
Biopsia se referă la prelevarea unui fragment dintr-o zonă a tractului digestiv care prezintă modificări și este o etapă esențială in diagnosticarea și tratamentul patologiei digestive.
Polipectomia este procedura prin care sunt extirpate excrescentele (polipii) observate de examinator in timpul efectuarii endoscopiei. Înlăturarea polipului este nedureroasă efectuându-se sub anestezie. Polipectomia este o metodă sigură, cost-eficientă și care a dus la reducerea incidenței cancerelor digestive.

 

Tratamentul endoscopic al hemoroizilor
Ligaturarea hemoroizilor cu benzi elastice presupune întreruperea fluxului sanguin către hemoroid prin legarea la bază cu inele de cauciuc. Pentru efectuarea acestei proceduri, medicul introduce în anus un instrument optic (anuscop). Hemoroidul este aspirat în interiorul dispozitivului care poziționează la baza sa inelulul de cauciuc. Hemoroidul se va atrofia, iar in aproximativ o saptamana va cadea.

 

Tratamentul obezității cu balon gastric
Balonul gastric este un dispozitiv medical confecţionat din silicon și umplut cu aer sau soluţie salină. Implantarea se realizează endoscopic, printr-un procedeu minim invaziv, nechirurgical și nu necestită de regulă spitalizare. Balonul gastric este recomandat pacienţilor cu exces ponderal care nu doresc sau au contraindicaţie pentru chirurgia obezității. Balonul ocupă circa două treimi din volumul stomacului, apărând senzaţia de saţietate precoce, ceea ce determină un aport alimentar redus și scăderea în greutate. Extragerea sa se realizează tot endoscopic, în condiţii similare implantării.

                                                              

Gastrostomă endoscopică percutanată- PEG
Gastrostoma percutanată este o procedură endoscopică, prin care un tub flexibil, cu rol în hrănirea pacientului, este amplasat prin peretele abdominal direct în stomac. Aceasta permite hrănirea, trecerea lichidelor şi medicamentelor direct în stomac. Printre cele mai frecvente indicaţii sunt tumori care obstruează calea digestiva, patologii neurologice sau tulburări ale stării de conştientă (după accidente vasculare cerebrale sau alte afecţiuni ale creierului).

 

NB: TOATE PROCEDURILE EFECTUATE DE DR. ILIE DANIEL SE POT REALIZA CU ANESTEZIE!

 

 

 

 

    

© 2019 Copyright by Medici-romania.ro