Nume:
CLINICA NEW LINE
E-mail:
newlinebv@yahoo.com
Telefon:
0268 470 528
Website:
http://www.newlinebv.ro
Adresa:
Puncte de lucru: Brasov, Str. Dorobantilor 9 / Sacele: Policlinica Electroprecizia, Str. Episcop Popeea 20, Cabinet 30
Facebook

CLINICA NEW LINE
Neurologie

Neurologia este o ramura a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic.

Detalii

Neurologie pediatrica si electroencefalograma
Psihologie clinica / psihoterapie copii adulti
Evaluare, avize, referate psihologice
Psihiatrie pediatrica
Psihiatrie adulti

0268 470 528

 

   Centrul medical multidisciplinar New Line reunește o paletă de specialități medicale, pentru a întâmpina nevoile cele mai diverse ale pacienților ce ne vizitează.

   Credem că sănătatea fizică și cea psihologică sunt elemente ce pot fi modelate, îngrijite și stimulate, atunci când beneficiază de atenția celor mai buni specialiști.

   Ne perfecționăm în permanență și suntem la curent cu majoritatea tehnicilor performante, aliniate tendințelor actuale în medicină.
   Avem dotări moderne, ce permit diagnosticare cu acuratețe și tratarea eficientă a numeroase patologii.
   La NewLine vă întâmpină un ambient plăcut, ce inspiră căldură, siguranță și încrederea în munca bine făcută.

Servicii

-psihiatrie pediatrica
-psihiatrie adulti
-neurologie pediatrica si electroencefalograma
-psihologie clinica / psihoterapie copii adulti
-evaluare, avize, referate psihologice
 

   Neurologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului nervos (encefal, maduva spinarii, nervi periferici). Pentru acuratetea diagnosticului dat, medicul neurolog poate indica urmatoarele investigatii : punctie lombara si analiza lichidului cefalorahidian, electroencefalograma (EEG), electromiograma (EMG), examen radiologic (radiografie de craniu si de coloana vertebrala), Doppler vascular cervico-cerebral, tomografie cerebrala, rezonanta magnetica nucleara (RMN) cerebrala sau de maduva spinarii.

   Afectiunile neurologice, cele mai frecvente, sunt : acidentele vasculare cerebrale, epilepsia, traumatismele craniene, bolile neoplazice ale sistemului nervos, bolile de miscare (Boala Parkinson), bolile de nervi periferici, neuroni motori, muschi sau jonctiune neuro-musculara (neuropatii periferice, miastenia gravis), tulburari de somn, migrene.

 

   Electroencefalografia (EEG) reprezinta o tehnica de inregistrare si interpretare a activitatii electrice a creierului.
   Electroencefalograma (EEG) reprezinta inregistrarea, in timp, a activitatii electrice cerebrale. Captarea se face prin intermediul unor electrozi asezati pe scalp, cuplati la un aparat numit electroencefalograf.

   Activitatea cerebrala se bazeaza pe conexiunile si comunicarea dintre neuroni, ce se realizeaza prin transmiterea unor mici semnale electrice, denumite impulsuri electrice. Acestea creeaza potentiale electrice care sunt receptionate de electrozi amplasati pe scalp, iar traseele inregistrate pe electroencefalograma reprezinta variatia diferentelor de potential dintre perechile de electrozi selectate de examinator.

   Reprezentata grafic, activitatea electrica cerebrala se inscrie prin anumite succesiuni de unde sinusoidale sau ascutite, sincrone sau asincrone, ritmice sau aparent aleatorii, ce permit caracterizarea traseului ca fiind fiziologic (normal) sau cu modificari lezionale ori iritative (patologic).

 

Electroencefalograma

 

   Electroencefalograma se efectueaza cu aparate speciale (electroencefalograf - EEG), in clinici specializate, interpretarea traseului fiind efectuata de medicul neurolog avand competenta in neurofiziologie. Se pot efectua : examinare EEG standard, video EEG, inregistrare EEG ambulatorie sau polisomnografie.

   Electroencefalograma (EEG) reprezinta un examen important in diagnosticul epilepsiei. Si poate fi indicat in diagnosticul sindromului confuzional, starilor de lesin, traumatismelor cranio-cerebrale, tumorilor, infectiilor cerebrale, furnizand informatii despre existenta si localizarea unei leziuni cerebrale sau focar declansator pentru crizele epileptice. Electroencefalografia reprezinta un test adjuvant in diagnosticul de moarte cerebrala.
   De asemenea, polisomnografia este utilizata pentru diagnosticul patologie de somn.

   In cazul efectuarii unei electroencefalograme riscurile sunt minime, insa stimularea luminoasa intermitenta sau hiperventilatia pot produce crize epileptice si de aceea examinarea se efectueaza sub supervizarea unui medic ce poate recunoaste criza si va institui imediat masurile de siguranta si terapeutice adecvate.

 

   Psihiatria este specialitatea medicala care se ocupa cu identificarea cauzelor, diagnosticul, preventia si tratamentul afectiunilor psihice.

   Afectiunile psihice pot fi grupate in : tulburari de afectivitate (depresie majora, boala bipolara), tulburari cognitive (dementa multi-infarct, dementa Alzheimer, delir), tulburari anxioase (atacuri de panica, boala obsesiv-compulsiva), tulburari de personalitate, tulburari psihotice (schizofrenia), dependenta de substante (droguri, alcool, tutun).

   Psihiatrie pediatrica este o ramura a psihiatriei care se adreseaza copilului, incepand cu varsta de sugar, pana la cea de adolescent si adult tanar (18 ani).

 

OFERIM SERVICII MODERNE DE PSIHIATRIE ȘI PSIHOTERAPIE

pentru toate tipurile de tulburări și nevoi psihologice, atat ale adulților cât și ale copiilor.

   Evaluarea psihologică este un proces ce implică un scop bine precizat, o serie de instrumente de utilizare (inclusiv testul) dar și o serie de variabile specifice situației.   Predicțiile pe care le facem pe baza unui test iau în considerație o singură sursă, adică testul respectiv, în timp ce, predicțiile pe care le facem pe baza unei evaluări psihologice țin seama de o mulțime de surse de informație. Evaluarea psihologică se poate realiza pentru toate categoriile de vârstă, folosind instrumente specifice, adecvate fiecărui client în parte: probe psihologice (teste), interviul clinic, precum și alte instrumente utilizate de psihologul clinician.
   Prin diagnostic și evaluare psihologică înțelegem investigarea și psihodiagnosticul tulburărilor psihice, dar și a altor condiții de patologie în care sunt implicate mecanisme psihologice.

Evaluarea psihologică poate cuprinde:
    Evaluarea stării de sănătate mintală (în limita competenței psihologului)
    Evaluare cognitivă și neuropsihologică (teste de inteligență, atenție, memorie)
    Evaluare comportamentală
    Evaluare afectivă (emoțională)
    Evaluarea personalității și a mecanismelor de coping/adaptare/apărare
    Evaluarea dezvoltării psihologice
    Evaluarea gradului de discernământ
    Evaluarea anumitor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei sau altor grupuri
    Evaluarea contextului familial, profesional, socio-economic și cultural în care se manifestă problemele psihologice

Scopul evaluării psihologice:
    Identificarea potențialului de funcționare a psihicului fiecărui client
    Punctarea eventualelor dificultăți sau abateri de la normalitate
    Îndrumarea către un anumit tip de terapie ( medicamentoasă, psihoterapie etc.)

   Evaluarea psihologică urmărește evidențierea eventualelor tulburări psihice care ar putea exista, dar și modalitățile de funcționare deficitare ce se pot îmbunătăți semnificativ prin psihoterapie.
   Evaluarea psihologică are în vedere investigarea comportamentelor și a funcțiilor psihice ale individului, țintind și pe reliefarea punctelor tari, a resurselor de care dispune clientul, în încercarea sa de a depăși anumite dificultăți.
   Rezultatele obținute de către client sunt confidențiale și se pot concretiza sub formă de avize, rapoarte psihologice sau profiluri psihologice.

© 2019 Copyright by Medici-romania.ro