Nume:
CLINICA NEW LINE
E-mail:
newlinebv@yahoo.com
Telefon:
0787.530.194
Telefon 2:
0721.456.833
Website:
http://www.newlinebv.ro
Adresa:
Puncte de lucru: Brasov, Str. Dorobantilor 9 / Sacele: Policlinica Electroprecizia, Str. Episcop Popeea 20, Cabinet 30
Facebook

CLINICA NEW LINE

Detalii

 
Psihiatrie pediatrica
Psihiatrie adulti
Neurologie pediatrica si electroencefalograma
Psihologie clinica / psihoterapie copii adulti
Evaluare, avize, referate psihologice
 
Brasov: Str. Dorobantilor 9: 0787.530.194
Sacele: Policlinica Electroprecizia, Str. Episcop Popeea 20, Cabinet 30: 0721.456.833
 

      Centrul medical multidisciplinar New Line reunește o paletă de specialități medicale, pentru a întâmpina nevoile cele mai diverse ale pacienților ce ne vizitează.

      Credem că sănătatea fizică și cea psihologică sunt elemente ce pot fi modelate, îngrijite și stimulate, atunci când beneficiază de atenția celor mai buni specialiști.

      Ne perfecționăm în permanență și suntem la curent cu majoritatea tehnicilor performante, aliniate tendințelor actuale în medicină.
      Avem dotări moderne, ce permit diagnosticare cu acuratețe și tratarea eficientă a numeroase patologii.
      In cadrul New Line vă întâmpină un ambient plăcut, ce inspiră căldură, siguranță și încrederea în munca bine făcută.

   Aici veti găsi:

  • -profesionalism
  • -un spațiu cald, intim, în care să te simți mai degrabă ca acasă decât ca la medic
  • -respectarea cu strictețe a orei de programare
  • -empatie
  • -confidențialitate
  • -o schemă de tratament personalizată, care să conțină medicamente și/sau psihoterapie individuală și de grup

Servicii

Psihiatrie pediatrica
Psihiatrie adulti
Neurologie pediatrica si electroencefalograma
Psihologie clinica / psihoterapie copii adulti
Evaluare, avize, referate psihologice
 

   Psihiatria este specialitatea medicala care se ocupa cu identificarea cauzelor, diagnosticul, preventia si tratamentul afectiunilor psihice.

   Afectiunile psihice pot fi grupate in : tulburari de afectivitate (depresie majora, boala bipolara), tulburari cognitive (dementa multi-infarct, dementa Alzheimer, delir), tulburari anxioase (atacuri de panica, boala obsesiv-compulsiva), tulburari de personalitate, tulburari psihotice (schizofrenia), dependenta de substante (droguri, alcool, tutun).

   Psihiatrie pediatrica este o ramura a psihiatriei care se adreseaza copilului, incepand cu varsta de sugar, pana la cea de adolescent si adult tanar (18 ani).

 

OFERIM SERVICII MODERNE DE PSIHIATRIE ȘI PSIHOTERAPIE

pentru toate tipurile de tulburări și nevoi psihologice, atat ale adulților cât și ale copiilor.

   Evaluarea psihologică este un proces ce implică un scop bine precizat, o serie de instrumente de utilizare (inclusiv testul) dar și o serie de variabile specifice situației.   Predicțiile pe care le facem pe baza unui test iau în considerație o singură sursă, adică testul respectiv, în timp ce, predicțiile pe care le facem pe baza unei evaluări psihologice țin seama de o mulțime de surse de informație. Evaluarea psihologică se poate realiza pentru toate categoriile de vârstă, folosind instrumente specifice, adecvate fiecărui client în parte: probe psihologice (teste), interviul clinic, precum și alte instrumente utilizate de psihologul clinician.
   Prin diagnostic și evaluare psihologică înțelegem investigarea și psihodiagnosticul tulburărilor psihice, dar și a altor condiții de patologie în care sunt implicate mecanisme psihologice.

Evaluarea cuprinde:
    Evaluarea stării de sănătate mintală (în limita competenței psihologului)
    Evaluare cognitivă și neuropsihologică (teste de inteligență, atenție, memorie)
    Evaluare comportamentală
    Evaluare afectivă (emoțională)
    Evaluarea personalității și a mecanismelor de coping/adaptare/apărare
    Evaluarea dezvoltării psihologice
    Evaluarea gradului de discernământ
    Evaluarea anumitor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei sau altor grupuri
    Evaluarea contextului familial, profesional, socio-economic și cultural în care se manifestă problemele psihologice

Scopul evaluării:
    Identificarea potențialului de funcționare a psihicului fiecărui client
    Punctarea eventualelor dificultăți sau abateri de la normalitate
    Îndrumarea către un anumit tip de terapie ( medicamentoasă, psihoterapie etc.)

   Evaluarea psihologică urmărește evidențierea eventualelor tulburări psihice care ar putea exista, dar și modalitățile de funcționare deficitare ce se pot îmbunătăți semnificativ prin psihoterapie.
   Evaluarea psihologică are în vedere investigarea comportamentelor și a funcțiilor psihice ale individului, țintind și pe reliefarea punctelor tari, a resurselor de care dispune clientul, în încercarea sa de a depăși anumite dificultăți.
   Rezultatele obținute de către client sunt confidențiale și se pot concretiza sub formă de avize, rapoarte psihologice sau profiluri psihologice.

 

   Psihologul clinician evalueaza in echipa cu psihiatrul de copii si adolescenti, logopedul si psihopedagogul acele situatii clinice, simptome si situatii de viata care pot face dificila adaptarea copilului si adolescentului. Psihologul clinician, folosind teste si chestionare ajuta prin formularea unui psihodiagnostic la stabilirea diagnosticului medical de catre psihiatrul de copii. Impreuna cu psihiatrul de copii stabileste planul de interventie si poate initia consiliere psihologica specifica.

   In cadrul centrului nostru psihologii clinici din diferite specialitati de psihoterapie vin in ajutorul copiilor si adolescentilor cu cea mai potrivita abordare.
   Interventia este individualizata si poate fi indreptata atat catre copil, cat si catre familie. Psihologii nostri conduc si grupuri de dezvoltare personala pentru copii si adolescenti.


   Neurologia pediatrica este o ramura a medicinei care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor sistemului nervos central si periferic si ale sistemului muscular la copii.
   Aceasta specialitate joaca un rol important in evaluarea neurologica periodica a copiilor nascuti prematur, precum si a tuturor nou-nascutilor cu risc de a dezvolta sechele neurologice, avand drept scop depistarea si tratarea precoce a oricarei afectari a sistemului nervos.
   Un medic neurolog pediatru poate diagnostica, trata si monitoriza urmatoarele conditii:
    -Hiperactivitate si deficitul de atenţie, ADHD;
    -Convulsii febrile;
    -Dureri de cap, migrene;
    -Intarzierile in dezvoltarea neuropsihomotorie;
    -Tulburari de comportament;
    -Torticolis functional, miogen;
    -Tulburari  de somn (paroxisme nocturne);
    -Epilepsia;
    -Afectiuni neuromusculare (amiotrofiile spinale, distrofiile musculare, miopatiile, neuropatiile, miastenia, miozitele, paraliziile de plex brahial etc.);
    -Traumatisme cranio-cerebrale;
    -Tulburari de dezvoltare, inclusiv vorbire intarziata si probleme de coordonare;
    -Tulburari de vorbire;
   Consultaţia medicului neuro-pediatru se va desfasura pe mai multe etape. Va fi realizata o anamneză, un examen clinic obiectiv, apoi copilul va fi supus unor teste rapide si nedureroase care vor oferi o multitudine de informații medicului specialist.

 

   Electroencefalografia (EEG) reprezinta o tehnica de inregistrare si interpretare a activitatii electrice a creierului.


   Electroencefalograma (EEG) reprezinta inregistrarea, in timp, a activitatii electrice cerebrale. Captarea se face prin intermediul unor electrozi asezati pe scalp, cuplati la un aparat numit electroencefalograf.

   Activitatea cerebrala se bazeaza pe conexiunile si comunicarea dintre neuroni, ce se realizeaza prin transmiterea unor mici semnale electrice, denumite impulsuri electrice. Acestea creeaza potentiale electrice care sunt receptionate de electrozi amplasati pe scalp, iar traseele inregistrate pe electroencefalograma reprezinta variatia diferentelor de potential dintre perechile de electrozi selectate de examinator.

   Reprezentata grafic, activitatea electrica cerebrala se inscrie prin anumite succesiuni de unde sinusoidale sau ascutite, sincrone sau asincrone, ritmice sau aparent aleatorii, ce permit caracterizarea traseului ca fiind fiziologic (normal) sau cu modificari lezionale ori iritative (patologic).

 

Electroencefalograma

 

   Electroencefalograma se efectueaza cu aparate speciale (electroencefalograf - EEG), in clinici specializate, interpretarea traseului fiind efectuata de medicul neurolog avand competenta in neurofiziologie. Se pot efectua : examinare EEG standard, video EEG, inregistrare EEG ambulatorie sau polisomnografie.

   Electroencefalograma (EEG) reprezinta un examen important in diagnosticul epilepsiei. Si poate fi indicat in diagnosticul sindromului confuzional, starilor de lesin, traumatismelor cranio-cerebrale, tumorilor, infectiilor cerebrale, furnizand informatii despre existenta si localizarea unei leziuni cerebrale sau focar declansator pentru crizele epileptice. Electroencefalografia reprezinta un test adjuvant in diagnosticul de moarte cerebrala.
   De asemenea, polisomnografia este utilizata pentru diagnosticul patologie de somn.

   In cazul efectuarii unei electroencefalograme riscurile sunt minime, insa stimularea luminoasa intermitenta sau hiperventilatia pot produce crize epileptice si de aceea examinarea se efectueaza sub supervizarea unui medic ce poate recunoaste criza si va institui imediat masurile de siguranta si terapeutice adecvate.

 

Pentru consultatii si programari,

va rugam sa apelati:

0268 470 528

Punct de lucru: Brasov, Str. Dorobantilor 9

Punct de lucru: Sacele - Policlinica Electroprecizia, Str. Episcop Popeea 20, Cabinet 30

 

© 2019 Copyright by Medici-romania.ro