Nume: |
SCAN EXPERT - CENTRU DE IMAGISTICA MEDICALA BRASOV |
E-mail: |
office-bv@scanexpert.ro |
Telefon: |
0770-987.599 |
Telefon 2: |
0368-005.145 |
Telefon 3: |
0774-433.429 |
Website: |
https://scanexpert.ro/ |
Adresa: |
BRASOV, str. Scolii, nr. 8, in incinta Spitalului de Cardiologie CLINICCO |
Radiografia, ecografia, tomografia computerizată (CT), medicina nucleara inclusiv tomografia cu emisie de pozitroni (PET) si imagistica prin rezonanță magnetică (MRI) sunt tehnici imagistice folosite pentru a diagnostica sau trata boli.
In Brasov, cu echipamentul performant Siemens Somaton de 64 slice-uri, a fost posibila examinarea CT a cordului, justificand astfel prezenta noastra in Brasov, in incinta Spitalului de Cardiologie Clinicco, in care am gasit un partener si alaturi de care dorim sa dezvoltam activitatea noastra.
Aici Scan Expert efectuează investigații imagistice tomografice pe segmentele anatomice : craniu, regiune cervicala, torace, abdomen, pelvis, extremitati precum și investigații speciale, care constituie activitatea noastra principala, deoarece deschid noi cai in investigarea corpului uman cum ar fi: Coronarografia CT neinvaziva, Angiografia neinvaziva CT, Flebogaria neinvaziva CT, Bronhoscopia virtuala, Evaluarea nodulilor pulmonari, Colonoscopia neinvaziva CT, Entero CT, Urografia CT.
Centrul de imagistică medicală Scan Expert oferă servicii GRATUITE pacienților asigurați, având contract cu C.A.S. și Casa OPSNAJ.
PENTRU PROGRAMARI:
RMN BRASOV: +40 770 987 599
CT BRASOV:+40 368 005 145
CT BRASOV:+40 774 433 429
PROGRAM
Luni - Vineri 8.00 - 20.00
Sâmbătă ÎNCHIS
Duminică ÎNCHIS
Investigații imagistice prin Rezonanță magnetică nucleară (RMN)
Echipamentulul nou adus, Siemens Magnetom Avanto, prin sistemul TIM si Dot permite scurtarea timpilor de scanare, cresterea calitatii imaginilor si personalizarea protocoalelor pentru toate tipurile de investigatii.
Prin configuratiile hardware si software implementate se pot efectua investigatii speciale avansate:
- RMN cardiac ce realizeaza evaluarea inimii pentru alte patologii medicale fata de cele cu indicatie de tomografie computerizata
- Spectroscopia, difuzia şi perfuzia ce permit evaluarea din punct de vedere funcţional a formaţiunilor tumorale, putand diferenţia tumorile cerebrale între ele dar si tumorile cerebrale de leziunile infecţioase, ischemice sau demielinizante, completând informaţiile furnizate de IRM-ul convenţional, care evaluează tumorile doar din punct de vedere morfologic.
- Tractografia care va duce la o nouă viziune asupra abordului neurochirurgical, informaţiile furnizate de aceste metode ajutând la prezervarea ţesuturilor peritumorale sănătoase, reducând astfel incidenţa leziunilor sechelare post- operatorii.
Scanexpert isi propune sa devina astfel un centru de referinta in imagistica medicala si prin parteneriatul pe care il are cu Spitalul de Cardiologie si Ortopedie ICCO Brasov sa fie un reper in noile frontiere din imagistica medicala: investigarea cordului, ale RMN-ului functional: tractografie, spectroscopie.
Tomografie computerizata
O tomografie computerizata ( CT ) reprezinta o metoda de diagnostic imagistic ce foloseste razele X pentru a realiza imagini detaliate ale structurilor corpului.
In timpul unei investigatii prin tomografie computerizata (CT), pacientul este pozitionat pe o masa glisanta, atasata la scanner-ul CT, care este un dispozitiv de forma circulara. Scanner-ul CT trimite raze X prin zona corpului care urmeaza a fi studiata. Fiecare rotatie a scanner-ului dureaza mai putin de o secunda si ofera o imagine in sectiune transversala a regiunii de examinat.
Toate imaginile sunt salvate ca un grup pe un computer si pot fi supuse postprocesarii in vederea obtinerii de reconstructii in orice plan, utile pentru medic in vederea stabilirii diagnosticului. De asemenea, ele pot fi imprimate pe film si scrise pe un CD.
In vederea obtinerii unor examinari de foarte buna calitate, veti fi sfatuit sa nu consumati alimente cu aproximativ 4 ore inainte de examinare, sa nu consumati bauturi alcoolice, carbogazoase sau cafea.
Este indicat si de foarte mare ajutor, ca in vederea stabilirii evolutiei unei afectiuni, sa va prezentati la examinare cu toate documentele medicale pe care le aveti (investigatii computer tomografice vechi, analize de laborator, filme radiografice, bilete de externare, scrisori medicale din care sa reiasa afectiunile din antecedente). De asemenea este obligatorie precizarea existentei sarcinii, a reactiilor alergice, a existentei afectiunilor hepatice (hepatite cronice cu VHB,VHC, a cirozei hepatice si etiologiei acesteia), renale, tiroidiene.
Deseori este necesara administrarea unei substante de contrast pe baza de iod pentru a face structurile, organele mai usor de vizualizat pe imaginile CT. Substanta de contrast poate fi utilizata pentru a pune in evidenta sistemul vascular principal si pentru a depista tumorile sau alte entitati patologice. Exista mai multe tipuri de substanta de contrast, cu utilizare in moduri diferite. Aceasta poate fi introdusa intr-o vena (IV) in brat sau poate fi introdusa in alte parti ale corpului (cum ar fi intrarectal sau intraarticular) pentru a vedea aceste zone mai bine. Pentru examinarea abdomenului si pelvisului este necesar sa beti o substanta de contrast dizolvata in apa (pusa la dispozitie de personalul clinicii), inaintea inceperii investigatiei propriu-zise.