Nume:
DORUSDENT - CABINET STOMATOLOGIC BARLAD
E-mail:
dorusdent@gmail.com
E-mail 2:
dorusdent@yahoo.com
Telefon:
0741.213.145
Website:
http://dorusdent.ro/
Adresa:
Bârlad, str.Dragoș Vodă, nr. 60, bl.C1, sc.C,ap.31

DORUSDENT - CABINET STOMATOLOGIC BARLAD

Stomatologie Tehnica Dentara.

Detalii

    DORUȘDENT – O clinică dentară ultra-modernă, cu aparatură stomatologică de ultimă generație, unde calitatea și complexitatea serviciilor sunt cuvintele de ordine. Peste zece ani de experiență, dedicarea și pasiunea ne-au făcut să creăm un spațiu în care pacientul nostru beneficiază de toate serviciile stomatologice de care are nevoie pentru a se însănătoși și a-și menține dantura perfectă. Suntem în pas cu toate inovațiile tehnologice și la curent cu tot ceea ce contează în domeniu.

    Se adresează celor care îsi doresc servicii stomatologice complete, profesionale; oamenilor care apreciază tehnologia de ultimă-ora și medicii care o pun la dispoziția lor, oferindu-le tratamente stomatologice la standarde certificate. Suntem aici pentru pacienți indiferent de simplitatea sau dificultatea procedurilor, suntem pregătiți pentru orice situație și ținem cont de timpul și preferințele dumneavoastră.

    Echipa Clinicii Dorușdent este formată din medici stomatologi cu o înaltă pregătire, competenți și entuziaști, medici tineri, dar cu o experiență solidă în practica medicală stomatologică.

    In cabinetul de chirurgie plastica din Deva interventiile chirurgicale se fac cu aparatura si consumabile de ultima generatie. Folosim cele mai noi si performante metode de indepartare a cicatricilor inestetice, nevilor pigmentari, verucilor, tatuajelor, chistelor sebacee, chistelor sinoviale. De asemenea folosim tehnica minim invaziva de tratament chirurgical al unghiei incarnate.

    Interventiile chirurgicale se fac in regim ambulatoriu cu anestezie locala. In postoperator, tratam local plagile, oferim solutii pentru obtinerea unor cicatrici minime.

 

PROGRAMARI :

Dr. Doruș Traian

Dr. Doruș Anamaria

0741.213.145

E-mail:

dorusdent@gmail.com / dorusdent@yahoo.com

 

Servicii

Clinica "DORUSDENT" va ofera urmatoarele servicii medicale :

 

    Profilaxie dentara

    Profilaxia dentara se ocupa cu prevenirea aparitiei afectiunilor dentare.

    Astfel, sunt necesare vizite la medicul dentist cel putin o data la sase luni pentru a depista cariile incipiente, parodontoza sau alte afectiuni ale cavitatii orale.

    Profilaxia dentara este esentiala nu numai pentru mentinerea unei danturi sanatoase dar este, de asemenea, utilizata pentru a trata etapele timpurii ale unor afectiuni gingivale. Medicul dentist utilizeaza instrumente speciale pentru a indeparta tartrul dentar.

    Fara vizite regulate la stomatolog, tartrul se poate forma sub gingie. Acest lucru in cele din urma poate duce la dezvoltarea unor afectiuni parodontale, care netratate, pot duce la pierderea dintilor. Stadiile avansate ale afectiunilor subgingivale pot permite bacteriilor din gura sa patrunda in fluxul sanguin si sa afecteze alte organe.

In clinica noastra puteti beneficia de urmatoarele servicii de profilaxie:

  -  Consultatie completa

  -  Instructaj pentru a mentine o igiena orala completa (folosirea corecta a periutei de dinti, tehnici de periaj, igiena lucrarilor protetice fixe si mobile, utilizarea apei de gura si a atei dentare)

  -  Detartraj cu ultrasunete si periaj profesional

  -  Sigilare in santuri si fosete

  -  Profilaxia afectiunilor parodontale.

 

 

    Tratamentul cariei dentare

   Este cea mai frecventa afectiune a dintelui si a carui aparitie este determinata de 3 factori principali:

– Alimentatia - este indicat sa reduceti in special consumul de dulciuri pe baza de zahar (bomboane, caramele, prajituri). Puteti in schimb sa consumati fructe dulci cu conditia sa va spalati pe dinti dupa consumul acestora.

– Flora microbiana - se stie ca Streptococul mutans este principalul responsabil de aparitia cariei.

– Factorul genetic - calitatea dintilor si predispozitia ereditara a fiecarui individ.

    Caria este un proces ireversibil iar netratarea acesteia in timp util poate duce la pierderea dintilor. De aceea, se recomanda un control stomatologic o data la 6 luni; tratarea cariilor la timp inseamna lipsa durerii, sacrificiu dentar minim fara a aparea complicatii si nu in ultimul rand costuri minime pentru dumneavoastra.

 

 

Tratamentul afectiunilor pulpei dentare

Salvarea dintelui natural trebuie sa fie intotdeauna prima optiune in cazul unui tratament stomatologic. Atunci cand medicul curant va recomanda extractia unui dinte, intrebati-l daca poate fi salvat cu ajutorul tratamentului endodontic, cunoscut sub denumirea de tratament de canal. Pulpa dintelui poate fi afectata si infectata din diverse cauze; motiv pentru care, ea trebuie extirpata. Extirparea nervului nu inseamna moartea dintelui, asa cum se percepe in general. Pulpa are un rol determinant atat in cresterea si maturarea acelui dinte cat si in mentinerea functionalitatii lui in cavitatea bucala.

Tratamentul de canal presupune si efectuarea unor radiografii dentare pentru ca medicul sa poate avea control si repere in timpul tratamentului. Aparatura radiologica moderna nu are nicio legatura cu ce stiu pacientii in general referitor la doza de radiatie primita in cazul radiografiei dentara. Astazi, doza de radiatii primite pentru o radiografie dentara este mai mica decat radiatia solara pe care o primim fiecare dintre noi intr-o zi.

 

 

  Protectia dentara

    Coroana dentara este lucrarea protetica ce acopera intreaga suprafata a dintelui restaurand astfel forma si dimensiunea acestuia. Rolul coroanei este de a proteja si intari structura dentara ce nu mai poate fi restaurata in alt mod. Este indicata in urmatoarele situatii:

  -  dinti sparti/fracturati

  -  dinti cu carii complicate

  -  obturatii fracturate

  -  obturatii mari

  -  dinti tratati endodontic

  -  imbunatatirea fizionomiei

Puntea dentara este indicata in urmatoarele situatii:

   -  completarea spatiilor aparute in urma pierderii dintilor

   -  prevenirea migrarii dentare

   -  restaurarea ocluzala

   -  mentinerea formei naturale a fetei

   -  inlocuirea unei proteze partiale

   -  refacerea zambetului natural

 

 

Chirurgie dento-alveolară

    Manoperele cu caracter chirurgical care se pot efectua în clinica noastră presupun:

  -  Extracții dentare inclusiv molari de minte;

  -  Regularizări ale crestelor alveolare;

  -  Augmentări osoase în scopul inserării de implanturi dentare;

  -  Inserarea de implanturi dentare

  -  Sinus lift intern/extern

  -  Rezecții apicale.

    Dacă un dinte este deja compromis, trebuie să se facă o extracție. Este soluția la care se apelează în cazul în care dintele nu mai poate fi recuperat prin proceduri standard.

    Tehnica se folosește și în cazul în care din dinte nu au rămas decât resturi de rădăcină sau dacă este vorba despre dinți care erup. Această procedură presupune ca dintele să fie extras din cavitate, în locul acestuia se poate face un implant dentar sau se poate construi o punte.

    Toate aceste proceduri se fac sub anestezie locală deci nu sunt dureroase.

 


 Implantologie

    Implantul dentar este solutia cea mai moderna, si de multe ori singura, prin care se poate proteza o edentatie (lipsa a unui sau mai multi dinti).

    Desi aparuta cu mii de ani in urma, aceasta tehnica este si acum cea mai buna metoda de protezare.

    Deasemenea ultilizam tehnici de planificare de ultima generatie cu scopul de a avea rezultate foarte bune si in cele mai complexe situatii.

 

Contraindicatii pentru inserarea implanturilor dentare:

   – Dependenta de alcool, tutun;

   – Dependenta de droguri;

   – Bolnavii cardiaci;

   – Reumatismul articular acut;

   – Bolnavii cu tare sanguine;

   – Hipertensiune arteriala majora;

   – Diabetul insulino-dependent;

   – Deficite imunitare;

   – Bolnavi iradiati;

   – Bolnavii cu neoplasme;

   – Afectiuni psihotice;

   – Igiena deficitara.

Galerie foto

DORUSDENT - CABINET STOMATOLOGIC BARLAD
DORUSDENT - CABINET STOMATOLOGIC BARLAD
DORUSDENT - CABINET STOMATOLOGIC BARLAD
DORUSDENT - CABINET STOMATOLOGIC BARLAD

© 2019 Copyright by Medici-romania.ro